menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Kampen weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Kampen

Een kundige Mediator uit Kampen helpt u graag verder.

Professionele mediation in Kampen werkt zo!

Doorgaans wordt mediation ingezet wanneer u en de betrokken partij er middels een onderhandeling uit willen komen. Vòòrdat er een rechter aan te pas komt dus! Namelijk, bij een rechterlijke uitspraak altijd sprake zijn dat één van de partijen de zaak verliest, waardoor de daadwerkelijk oorzaak van een conflict niet is opgelost. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

In een setting met een mediator zal deze alleen vragen stellen en het gesprek leiden, en nooit advies geven. Natuurlijk geeft de mediator informatie die benodigd is. De goede wil van beide partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een goede oplossing te komen. Van beide partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar zullen luisteren en zich kunnen inleven in elkaars situatie.

De eerste sessie zal bestaan uit een uitleg van het totale proces en zal de mediationovereenkomst worden getekend. In de overeenkomst staan dingen zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de gesprekken en dat alle sessies op vrijwillige basis plaatsvinden.

Zijn de partijen op het punt aangekomen dat alle onderliggende problemen boven tafel zijn en voor alle partijen goed zijn besproken, dan kan het onderhandelingsgesprek plaatsvinden. In de afrondingsfase kunnen de partijen dan tot een definitieve oplossing komen, waarna deze oplossing wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Op die manier kunnen er geen misverstanden ontstaan over wat er is besproken.

Men kan de hulp van een mediator uit Kampen onder meer inroepen voor:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • conflicten tussen buren
  • werkgever en werknemer conflicten
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere conflicten die in de zakelijke sfeer vallen
  • geschillen tussen de overheid en burgers
445
Klanten geholpen met mediators vergelijken
2.724
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Kampen

Heeft u een zakelijke mediator uit Kampen nodig?

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische geschillen. U kunt misschien niet meer door één deur met een businesspartner? U heeft een geschil met een leverancier of een klant, of er is een conflict op de werkvloer ontstaan, waarbij u een probleem met een personeelslid heeft.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste stap is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook betekenen dat uw relatie met die klant definitief verloren is. Vooral als dit een goede klant is die u eigenlijk niet wilt missen, dan is de gang naar de rechtbank misschien toch een iets te grote stap. En hoe hoog het conflict met uw werknemer ook is opgelopen, een medewerker kan het u nog flink lastig maken.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te verzinnen. Het probleem is vaak dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te eigenwijs zijn om nog enige toegeving te doen. Een oplossing in een conflictsituatie is wenselijk, maar de stap naar de rechtbank vindt u een te grote stap? Denk dan eens aan de inzet van een mediator.

Bent u verwikkeld in een juridisch conflict, en ziet u de gang naar de rechter als een te grote stap? Dan kunt u een mediator inschakelen. Bent u werkzaam in Kampen of in buurt daarvan, dan bent u hier aan het juiste adres. Op het moment dat u uw gegevens hier invult ontvangt u gauw prijsopgaven binnen van verschillende mediators in Kampen.

mac
mac
img

Ik ben Alex Piepers, regiomanager in Kampen. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Kampen.

Zoekt u al langer top bemiddelaars uit Kampen?

Met mediation hoeft u niet naar de rechter te gaan. Hoewel het misschien lijkt alsof u in uw gelijk staat en misschien de zaak voor de rechtbank ook wel wint, zullen allebei de partijen het slachtoffer zijn. Immers, de relatie tussen de beide partijen is kapot en lastig te lijmen. De gevolgen kunnen dan enorm zijn. Uw goede naam als ondernemer kan dan in een negatief daglicht komen te staan, en op zakelijk gebied kunt u ook behoorlijke schade oplopen.

In geval van gerechtelijk vonnis is de verliezende partij ook nog eens een dubbele verliezer, want deze partij wordt ook veroordeeld voor het betalen van alle kosten met betrekking tot het proces. Betrokken partijen dienen in een mediationproces er dus het beste van te maken. Als beide partijen tot een oplossing weten te komen, dan is dit vooral aan henzelf te danken en omdat de mediator als onafhankelijke derde erbij heeft gezeten.

Welk conflict u ook heeft, er is altijd een kans om dit met mediation op te lossen. Op zoek naar een mediator uit Kampen? Zorg ervoor dat uw conflict spoedig tot het verleden behoort en laat diverse professionele mediators uit Kampen diverse prijsopgaven naar u toezenden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Kampen te zeggen hebben!

img

Valentijn van Zalingen

Ik ben perfect geassisteerd door Professionals Kampen. Met hun hulp was het zoeken naar een Mediator eigenlijk heel eenvoudig. Ik zou Professionals Kampen dan ook bij iedereen willen aanbevelen!

img

Trees Schopman

Bedankt Professionals voor de snelle reactie. Jullie hebben het selectieproces een stuk makkelijker gemaakt door kort gezegd het hele vooronderzoek op jullie te nemen. Dat heeft mij een boel tijd gespaard.

Professionals uit andere branches in Kampen

Let's Talk

Bij Professionals Kampen staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier